Körkort

Körkortet - nyckeln till frihet

Ett körkort är för många vägen ut i vuxenlivet, något man drömmer om och förbereder sig för flera år i förväg. Andra kanske upptäcker behovet senare i livet, kanske när man skaffar barn eller är intresserad av att söka en särskild tjänst som kräver körkort.

Oavsett orsak är det aldrig försent att ta körkort, och för den som tar det öppnas nya dörrar i livet. Därför är det alltid en investering att ta körkort. Visst får du ligga i och kämpa för att ta det, men väljer du att ta körkort hos oss så lovar vi att det bli roligt också!

Vilken körkortsbehörighet behöver du?

Vilken sorts fordon man har rätt att framföra ser man på den bokstavskod, körkortsbehörighet, som står angiven på körkortet. För vanlig personbil är den så kallade körkortsbehörigheten B, för moped klass I är den AM och så vidare.

I korthet kan behörighetsgraderna sammanfattas som att tvåhjuliga fordon börjar på A, personbilar börjar på B, lastbilsbehörighet börjar på C och bussbehörighet på D. Vill du läsa mer rekommenderar vi Transportstyrelsens sida om körkortsbehörighet. Vi erbjuder utbildning för alla de olika varianterna av körkort.

körkort

Betala i din egen takt

Att ta körkort är en investering för framtiden. Dock vet vi att det kan vara svårt att lägga ut hela kostnaden under en kort period. I samarbete med Svea Ekonomi erbjuder vi därför möjligheten att delbetala din körkortsutbildning. Om du bestämmer dig för att gå en trafikutbildning hos oss så kan vi hjälpa dig med ansökan om delbetalning. Kontakta oss så berättar vi mer!

Vi hjälper dig hela vägen till körkortet