Körkort

Körkortet - nyckeln till frihet

Ett körkort är för många vägen ut i vuxenlivet, något man drömmer om och förbereder sig för flera år i förväg. Andra kanske upptäcker behovet senare i livet, kanske när man skaffar barn eller är intresserad av att söka en särskild tjänst som kräver körkort.

Oavsett orsak är det aldrig försent att ta körkort, och för den som tar körkort öppnas nya dörrar i livet. Därför är det alltid en investering att ta körkort. Visst får du ligga i och kämpa för att ta det, men väljer du att ta körkort hos oss så lovar vi att det bli roligt också!

Vilken körkortsbehörighet behöver du?

Vilken sorts fordon man har rätt att framföra ser man på den bokstavskod, körkortsbehörighet, som står angiven på körkortet. För vanlig personbil är den så kallade körkortsbehörigheten B, för moped klass I är den AM och så vidare.

I korthet kan behörighetsgraderna sammanfattas som att tvåhjuliga fordon börjar på A, personbilar börjar på B, lastbilsbehörighet börjar på C och bussbehörighet på D. Vill du läsa mer rekommenderar vi Transportstyrelsens sida om körkortsbehörighet. Vi erbjuder utbildning för B-behörighet.

körkort

Gå handledarutbildning hos oss

Utöver att vi kan hjälpa dig att ta körkort erbjuder vi även handledarutbildning, även kallad introduktionsutbildning, som ger dig behörighet att övningsköra eller vara handledare till en elev som ska börja övningsköra. Handledarutbildningen är obligatorisk för de som vill övningsköra utanför en trafikskola och vi hjälper er gärna med handledarutbildning och eventuella extra lektioner.

Vi hjälper dig hela vägen till körkortet